dinsdag 21 december 2010

O, leut


Bij Jade schijnt de zon. Ze heeft geen last van een winterdip. Al is ze nu verkouden en huilerig. Tot voor kort was alles bij Jade: 'o, leut'. Dat betekent: 'o, leuk!'. En ik neem aan dat ze na de verkoudheid die positieve kijk op het bestaan zo weer oppakt. Zelfs moeilijke vraagstellingen waar wij even geen antwoord op weten, lokt bij Jade steevast de reactie 'o, leut' uit. Ze kan met verschillende intonaties deze uitspraak herhalen. Haar uitspraak ontlokt een glimlach bij ons. Problemen zijn als sneeuw in de zon als Jade haar unieke commentaar geeft op de situatie.

Na rijp beraad hebben we besloten ons huis te koop te zetten. In het belang van de kinderen houden we ons vizier voorlopig gericht op Zeewolde. Zelf zou ik ook wel eens verder willen kijken. Bij wijze van spreken ligt 'de wereld open'. Ik kan er veel over zeggen. De realiteit is anders en ook goed. Tel uw zegeningen.

We moesten deze dagen hard aan de slag om het huis 'fotoproof' te maken. Een vriendelijke interieurstyliste gaf ons adviezen. Het was een uitdaging om met vier kikkers je huis opgeruimd te houden. Maar de foto's zijn mooi geworden.

En het gaat snel. In een paar dagen tijd staan de foto's nu op Funda. Ik weet wel wat Jade zou zeggen: 'o, leut'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten